NAV, meg og systemet

Ja nå er det lenge siden jeg har blogga, men de siste dagers debatt om NAV og minstepris på kr 70,- er skremmende lesning.

Det er bare ett utspill, men alikevell! Har ikke politikerne våre mere medmenneskelighet enn dette, skjære alle over en kam? Er vi virkelig så late og giddaslause som det høres ut som, nei kjære politikere jeg tror ikke det. Selvsagt finnes det noen som utnytter systemet, men skoen trykker vell egentlig ikke der? Jeg vet ikke, men jeg er skremt. Selv har jeg pr dags dato 62 år gammel en utslitt kropp, med magaproblemer, leddproblemer og konstante smerter, skal jeg da klassifiseres som lat?
Jeg har jobbet, gått på skole siden jeg var 13 år gammel, nå sitter jeg her, ingen av mine sjukdommer er synlige, jeg er tilsynelatende frisk ut, skal jeg straffes for det? Iflg brev fra NAV «antar» de at behandlingstid er x-antall måneder, skal jeg da «anta» at jeg får den hjelpen jeg ber om?

Bare tiden vil vise dette, men håper dette forslaget blir nøye gjennomtenkt eller konkritisert på en slik måte at befolkningen forstår hva som ligger bak

Forfatter: Liv

Ung gammal kjerring fra Vålerenga, som har emigrert til Ålesund hvor jeg trives godt. Men det hender jeg blir nostalgisk og lengter tilbake til Enga

1 kommentar til «NAV, meg og systemet»

  1. Mange spørsmål som ligger i luften etter denne utalelsen fra Erna. Jeg kan skjønne irritasjonen, men løsningen de kommer med er lite gjennomtenkt og ikke mulig å fullføre uten å skape problemer for folk som ikke frivillig er satt inn under NAV.det å komme med 70 kroner dagen er ikke akkurat en løsning. det som burde skje er som er også sagt at man bør kunne tilby en person en jobb et annet sted en bostedet, med en forsøkstid hvor de får en midlertidig boplass til det er sikkert at man fortsetter i jobben eller ikke..  dette er da for de som ikke har mulighet for å skaffe seg boplass enkelt selv der jobben(e) finnes.

    det burde også være satt som krav at den personen som har med deg å gjøre på NAV virkelig setter seg inn i papirene om brukeren de skal ta for seg, så ikke det skjer slik som det gjorde for en venn av meg. han har redusert lunge kapasitet og må være forsiktig ute når det er kaldt da han så og si mister pusten helt, han fikk papirer om at han skulle begynne å jobbe ute i skogen med å kappe og kviste trær på høsten. personen der hadde helt sikkert ikke lest det som sto om hans sykdom og bare sendte ut uten å sjekke nærmere om dette kunne anbefales som jobb for denne vennen min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *