Sølvpilene

Sølvpilene av Nils Gullak Horvei, en merkelig bok og en slags bokanmeldelse, som egentlig bare er en personlig oppfatning av boka 🙂

En bok helt anderledes enn alle andre bøker jeg har lest i forskjellige sjangre. Jeg skal ikke komme så mye inn på selve handlingen her, dere skal få lese boka selv, og det anbefales sterkt.

Som sagt boka handler om så mangt, relasjoner spes far – sønn, sjukdom og død.. Når man leser oppfatter man at dette handler om hovedpersonen selv og hans relasjoner. Konen er død, han har sønner som han prøver og forstå, foreldre og en bror. Alle slags relasjoner til disse.

Altså jeg (hovedpersonen) har en tumor i hjernen, som garantert har dødelig utgang og hva gjør man så. Man betrakter sitt eget liv, skjønner at skal man få oppleve sin store drøm må det handles nå.

På vei til målet opplever vi tilbakevyer og framtidsvyer i ett virvar av eksplosjoner så godt skrevet at man tror man er midt i opplevelsen.

Hoveddmålet for bokens tur: far – sønn til bilrace og konsentrasjonsleir i Tyskland, far forteller – sønn lytter og spør (hvorfor stillte jeg ikke spørsmålene før, eller var det det at jeg ikke ville høre?)

Uten og komme videre inn på handlingene i boka her må jeg bare berømme forfatteren for en flott innsikt i menneskenes forskjellige relasjoner, historiske fakta og en burlesk form for humor.

Så løp og kjøp, den kan garantert leses mange ganger,,,,

Forfatter: Liv

Ung gammal kjerring fra Vålerenga, som har emigrert til Ålesund hvor jeg trives godt. Men det hender jeg blir nostalgisk og lengter tilbake til Enga

1 kommentar til «Sølvpilene»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *